Nevvar-Salih İşgören Vakfı Temsilcileri Enstitümüzü Ziyaret Ettiler

Yayınlanma Tarihi: 01-02-2016

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet FÜZÜN’ün Başkanlığı’nda üniversite temsilcileri, Nevvar-Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ömer ŞENER’in başkanlığında bir heyeti İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nde (iBG-izmir) ağırladılar.

iBG-izmir Müdürü Prof.Dr. Mehmet ÖZTÜRK, Vakıf temsilcilerine iBG-izmir’de planlanan modern tedavi araştırma ve uygulamaları konusunda heyeti bilgilendirdi. Prof. Öztürk özetle şunları söyledi: “iBG-izmir’in önemli faaliyet alanlarından birisi hastalıkların tedavilerinde modern yöntemlerin geliştirilmesidir. Bu bağlamda özellikle kök hücre ve gen tedavi yöntemleri geliştirilip uygulanacaktır. Bu teknoloji, gerek yaşlılığa ya da hastalığa bağlı doku dejenerasyonlarının tedavisi (rejeneratif tıp) gerekse özellikle çocukları etkileyen kalıtsal hastalıkların tedavisinde çok önemlidir. Bu nedenle , iBG-izmir’de Kök hücre ve Gen Tedavi Merkezi kurma çalışmaları başlatılmıştır.” Vakıf temsilcileri insan sağlığı açısından kritik öneme sahip olan bu tür teknolojilerin İzmir’de geliştiriliyor olmasından memnuniyetlerini bildirdiler ve iBG-izmir’le Nevvar-Salih İşgören Vakfı arasında muhtemel işbirlikleri tartışıldı.

İşgören Vakfı ile iBG-izmir Görüşmesi

Toplantıya iştirak eden katılımcılar:
Nevvar-Salih İşgören Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ömer ŞENER
Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa ÖKTEM