L’Oréal ve UNESCO 2017’nin bilim kadınlarını seçti

Yayınlanma Tarihi: 24-05-2017

Loreal Women in Science 2017

Güzellik sektöründe faaliyet gösteren L’Oréal 15 yıldır UNESCO iş birliği ile devam ettirdiği ‘Bilim Kadınları İçin’ programında 2017’nin bilim kadınları belirlendi. L’Oréal’in, kadınların bilime olan katkısını hedefleyen programında “Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimleri” alanında seçilen 6 genç bilim kadınının her birine, araştırmalarında kullanmak üzere 15 Bin USD burs verilecek. (xtrlarge)

Malzeme bilimleri alanında seçilen bilim kadınları; Doç. Dr. Pınar Zeynep Çulfaz Emecen (Orta Doğu Teknik Üniversitesi), Doç. Dr. İmren Hatay Patır (Selçuk Üniversitesi), Doç. Dr. Hilal Demir Kıvrak (Yüzüncü Yıl Üniversitesi), Yaşam Bilimleri alanında Yrd. Doç. Dr. Duygu Sağ (Dokuz Eylül Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Zeynep Aslıhan Durer (Acıbadem Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Ayşe Koca Caydaşı (Gebze Teknik Üniversitesi) olarak belirlendi. Burs kazanan bilim kadınları, akademik özgeçmişleri, projelerinin bilime yaptığı katkı, uygulanabilirliği, bilimsel yeniliği ve sürdürülebilirliği gibi kriterler göz önüne alınarak, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu bağımsız jürisi tarafından seçildi. (Güncel Kadın)

Ortak noktaları bilime olan tutkuları ve araştırmaya merakları. Çok küçük yaşlardan başlayan bir merak bu. Kimini uzayın gizemi çok etkilemiş, astronot olmayı düşlemiş, kimi çocukken kavanozda salyangoz besleyerek, deneyler yaparak bilime bulaşmış, kimi belgesellerden etkilenmiş. Merakları okul başarılarına da yansımış haliyle. Karşılarına çıkan engelleri sabırla çalışarak, çok çalışarak aşmışlar. Hepsi lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Türkiye’deki üniversitelerden alıp doktora için yurtdışında farklı ülkelere gitmişler. Yoğun doktora çalışmalarına bir de çocuk doğurmayı, anne olmayı sığdırmışlar. (Cumhuriyet)

L’oreal-UNESCO Genç Bilim Kadınları 2017 Ödülü’nü alan Dr. Duygu Sağ’ın çalışmaları mesane, yumurtalık, meme ve prostat başta olmak üzere kanser için umut veriyor. 9 Eylül Üniversitesi İzmir Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nün baş araştırmacılarından Yrd. Doç. Dr. Duygu Sağ, özellikle, tümörü büyüten bağışıklık sistemi hücrelerini, savaşan iyi hücrelere dönüştürmek üzerine çalışıyor. Kanserin tamamen çözüleceği inancında olan Sağ, “Son yıllarda, immunoterapi, hedefe yönelik ilaçlar, kişiye özel tedavi gibi yöntemlerin gelişmesiyle kanserden tamamen kurtulmaya gün geçtikçe daha çok yaklaşıyoruz” diyor Sağ, özellikle immünoterapinin (bağışıklık sisteminin tedavisi) gelecekte kanser tedavisinin ana yöntemi olacağına inanıyor. (Hürriyet)

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video