Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (iBG-izmir) Ekonomi Bakanlığı’ndan gelen uzmanları ağırladı

Yayınlanma Tarihi: 14-11-2014

Rektör Prof.Dr. Mehmet Füzün, DEÜ’nün 68 bin öğrencisi, 13 fakültesi, 48 araştırma uygulama merkezi ile Türkiye ve dünyanın önemli üniversitelerinden biri olduğunu söyledi. Profesör Füzün, özellikle sağlık sektöründe, büyüyen Türk ekonomisi için önemli bir multidisipliner araştırma merkezi haline gelecek olan iBG-izmir’in sağlık alanındaki stratejik rolünü vurguladı.

Ministry of Economy iBG-izmir

Toplanda Profesor Murat Özgören tarafından Bio-izmi Proje Tanıtımı ve İzmir’in Sağlık Ekosistemi konulu bir sunum yapıldı. iBG-izmir tanıtım turu sonrasında Ekonomi Bakanlığı uzmanları tarafından, “Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Yardımları”, “Bilişim Sektörüne Yönelik Devlet Yardımları”, “KOBİ ve Kümelenme Destekleri” ve “Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Yatırımlarına Yönelik Devlet Yardımları” başlıklı bilgi paylaşımları gerçekleşti. Ekonomi Bakanlığından Uzman Sedat Erdoğdui Birkan Kum, Yeliz Doğan ve Cem Emre Özköse’nin katkılarıyla gerçekleşen toplantının sonunda bu tür bilgi paylaşımlarının yapıldığı toplantıların gelecekte de gerçekleşmesi düşünüldüğü ifade edildi.

Ministry of Economy iBG-izmir